siti's FotoPage

By: siti mariam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 24-Nov-2009 06:36 Email | Share | Bookmark
Ahmad Najiy Ifwat (Kejayaan Yang Terbaik)

 
 
 
 
Assalamualaikum...

Kali ni mariam update n3 dekat ipoh lagi sebab semalam hubby pergi KL,jadi disebabkan Kak Umi(kakak) dah balik berpantang dekat Kelantan,so terpaksalah kami duduk kat ipoh...Biasanya kalau kami ke KL,kami akan tidur di rumah Kak Umi.
16/11/2009(Isnin) Alhamdulillah mariam dapat seorang lagi anak saudara,namanya Ahmad Najiy Ifwat Bin Ahmad Mursyid,kiranya baby Najiy ni anak ke-3 Kak Umi dan hero pertamanya.Lepas nih baby Najiy boleh join abang Syafiy dan abang Sidqiy main bola la ye... Ma (my mum) kata Najiy panjang ikut Cik Yea (panggilan untuk mariam) sebab cik yea selalu pergi rumah Najiy...
To my sis,selamat berpantang...pantang jangan tak pantang....hehehe..(mariam n k.umi memang jaga bab pantang memantang nih.. betul tak kak umi... )




Pulut panggang nih buat atas permintaan putera sulungku itu...mama dia buat tak banyak sangat,adala dalam 20++.Bakar 6 biji untuk minum petang,lepas tu bakar 6 biji bagi dekat jiran sebelah,yang lebih tu frozen.Ni pun kami berdua je makan,sebab hubby tak makan pulut panggang.



Ikan talapia kukus,first time kukus guna ikan talapia,biasanya buat ikan siakap ke,bawal ke... Sedap rupanya buat talapia kukus nih,ni pun buat atas permintaan cik hubby.Buat ikan kukus yang sempoi je.Ikan dilumur garam,halia,bawang putih,serai semuanya dihiris,asam boi,perahan lemon/limau kasturi.Lepas tu boleh letak sayur ikut citarasa sendiri.





Si adik nak pakai tudung...bukan mama dia sesaje nak bagi pakai ye...Sidqiy yang suruh pakaikan..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net