siti's FotoPage

By: siti mariam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 3-Nov-2009 02:38 Email | Share | Bookmark
JUS...

 
 
 
 
Assalamualaikum..

Nak tulis apa ye... Sebenarnya tak ada masak apa-apa sangat untuk minggu lepas sebab kami semua pergi KL hari sabtu malam baru balik Penang semula.Menu-menu kat bawah pon sekadar pencuci mulut yang mariam buat semalam dan hari ni je Sebab dah rajin nak update dan malas nak masak,jadi buatla jus yang sempoi mempoi tuh... Entry sebelum nih kiter citer pasal jus roselle,kali nih pulak citer pasal jus kedondong Kebetulan hari ahad hubby ada meeting,balik tuh dia bawak balik buah kedongong yang kawan dia bagi.Mula-mula ingat nak buat jeruk,tp pikir-pikir balik kalau buat jeruk lambat boleh makan Jadi makan buat colek jela ngan buat jus.Sebenarnya mariam tak tahu kedondong nih boleh buat jus,hubby yang bagitau...

siti mariam (12/2/2009 11:39:08 AM): jus keondong tuh blend buah+gula je kan..ayg x pernah minum..tak tahu nak buat cam mana...
siti mariam (12/2/2009 11:39:17 AM): kedondong*
abang (12/2/2009 1:23:24 PM):yap..ayg letak gula je kalau tak masam..

(Ni mariam YM ngan hubby )

Esok kami akan balik ke Ipoh sebab my BIL ada opration,jadi lepas nih menyepi sekejapla sebab mariam dan anak-anak akan duduk sana teman adik yang kecik tuh.Lepas nih syafiy n sidqiy kena tanggung rindu rinduan la dengan papa dia (padahal mama dia yang lebih2 )
Mesti papa syafiy n sidqiy sunyi sebab sekarang pukul 8 malam dah sampai rumah,sebab sekarang nih kerja tak banyak sangat kat office..
Okla rasanya sampai sini je dulu untuk kali nih,mariam nak pergi tengok citer Nur Kasih yang termiss minggu lepas episod 22,sebab hari jumaat malam tuh kami on the way balik dari KL ke Ipoh...InsyaAllah kita jumpa lagi...Wassalam..


Resepi

-Buah kedongong
-Air
-Gula
-Ais (option)

Cara-cara:

-Kisar semua bahan-bahan hingga hancur.



Resepi

-Kurma
-Susu segar/susu pekat
-Ais
-Gula(option)

Cara-cara:
-Kisar semua bahan-bahan hingga hancur.





Dinner kami semalam


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net