siti's FotoPage

By: siti mariam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 16-Oct-2009 07:25 Email | Share | Bookmark
JOM TENGOK APA YANG ADERRRR...

 
 
 
 
 
Assalamualikum...
Time datang angin rajin seminggu sampai 2 kali update..time angin malas berbulan-bulan menyepi... gambar masak-masak nih menu minggu nih dan jugak minggu-minggu sebelum nih.. Okla....jemputla cuci mata kat bawah...tuan rumah nak pikir nak masak apa pulak tuk malam nih...




Actually lauk nih ma yang buat, my fabrettt ikan ayo putih (ikan tongkol putih) dimasak gulai. Kalu dekat kelantan dipanggil gulai nasi berlauk atau gulai nasi dagang,sebab dimakan bersama nasi2 tuh.Ikan ayo putih lagi sedap berbanding ikan ayo hitam (tu pendapat mariam lerrr..) sebab ikan ayo putih nih isi dia lebih lembut dari yang hitam.Ikan nih antara ikan kegemaranku sebab tanggg hitam tuh yang yummyyy..yummyy...



Masak lodeh dimasak sebab tuan rumah nih dah tingin sangat nak makan...Makan time open house rumah makcik hari tuh tak puas,jadi kenala buat sendiri..



Mee hoon sup nih masak sebab aper ye....eeemmmm.....sebab nak makan lerrr...hehehee...disebabkan stok daging dan tulang banyak lagi dalam peti (4 bekas) yang ma bagi masa balik raya hari tuh maka terjadilah mee hoon nih.. Nak clear kan stok daging sebab sah-sah raya haji nih ma bagi lagi daging korban...



Mee nih buat tuk dinner,tengok resepi-resepi orang kat tenet dan masuk dapur main campak-campak je apa yang ada..Baik tak yang tengok resepi orang kan kalau takat nak campak je.. Tak pela yang penting pernah makan dan tahu rasanye cam mana..



CC nih buat masa raya hari tuh...makcik (cik tie) buat untuk kenduri anak sedare belah pakcik,jadi kami nih tukang menyibuk je la..dan tukang sepahkan dapur... Kiranya malam tuh masuk kelas belajar deco cc la.. Biler lagi nak belajar freekan,time2 macam nih ler ...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net