siti's FotoPage

By: siti mariam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 13-Oct-2009 03:19 Email | Share | Bookmark
RAYA 2009

 
 
 
 
Assalamualaikum... Lama sungguh tak update entry baru.Sebelum tuh nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Syawwal....Selamat Hari Raya walaupun raya dah nak habis dan raya lain pulak nak datang.. Nak cerita sikit raya tahun nih...Tahun nih pagi 1 Syawwal dekat Ipoh dan selepas solat raya kami semua bertolak ke Kedah,kiranya tahun nih Mariam beraya belah suami 1-3 Syawwal walaupun sepatutnya this year is my turn (balik Kelantan). Disebabkan adik-adik belah suami yang tinggal di perantauan balik beraya,jadi kami buat keputusan untuk beraya bersama-sama dekat Ipoh. Pagi raya ke 3 kami balik ke kelantan rasa seronok sangat sebab tahun nih semua adik beradik ma (adik2 ma 7 orang) balik beraya di rumah ma...kiranya riuh-rendah dan gamatla suasana raya kat rumah ma tahun nih
Sampai Machang pukul 10.30 pagi,sampai tuh rehat jap,hari tuh ma buat roti jala lepas makan-makan dalam pukul 12 lebih kami konvoi ke Kota Baharu pulak sebab sepupu buat open house.Malam tuh ma buat BBQ pulak... Yang bestnye balik beraya kat Kelantan nih sebab tradisi kami (family ma dan adik beradiknya) akan konvoi beramai-ramai pergi menziarahi kubur dan pergi beraya ke rumah saudara mara.Memang penatla tuan rumah nak layan kami yang datang 'berduyun2' nih... memang gamatla rumah tuan rumah tuh...Yang paling syok sekali aksi posing sepupu sepapat yang lebih kurang sebaya dan makcik2 yang berjiwa mude...hehhehe..
Tahun nih selain beraya diaorang jugak pergi pekena bowling kat KB Mall...Hayaaaa...balik kampung pun sempat lagi tuh..padahal kat situ tak dela secanggih tempat yang diaorang selalu dok main...
Gambar raya dekat kelantan tak banyak,sebab adik yang banyak ambik guna cam dia..yang ada pon cnp dari blog cik tie...hehehe...
Kalu nak citer beraya kat kelantan memang banyak,tapi tuan rumah nih bukan jenis yang suka mengarang sangat...kalau nak tengok gambar beraya kat kelantan bolehla jenguk blog makcik ku itu...
http://yatiezaini.blogspot.com/

Okala sampai sini saje dahulu,InsyaAllah akan ada n3 lain lepas nih sebab tuan rumah macam dah ada mood nak ambik gamborrr masak-masak..




Pagi Syawwal 2009 di Ipoh -My Family-



Aksi adik-adik dan sepupu sepapat..hehehe



Buat ketupat di Ipoh...






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net