siti's FotoPage

By: siti mariam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 23-Mar-2009 03:40 Email | Share | Bookmark
NASI TRAFFIC LIGHT....

 
 
 




Resepi

-Pisang belum masak
-Minyak

Cara-cara

-Parut terus pisang ke dalam minyak yang panas...Masak hingga garing.
-Boleh taburkan garam/gula halus bila dah diangkat,bergantung pada rasa pisang itu.(Mariam tak letak )



Resepi.

-Roti sosage
-Telur
-Inti (boleh letak apa2 je inti.Mariam buat inti macam inti murtabak/karipap)

Cara-cara

-Belah roti bahagian tepi.
-Sebiji telur dicampur dengan 2-3 sudu inti,letaklan di atas pan secara memanjang.
-Kemudian letakkan roti di atasnya.
-Bila dah masak boleh letak sos di atasnya.

Assalamualaikum....

Abah mariam panggil nasi traffic light sebab ader warna merah hijau dan kuning... Semalam buat nasi nih,dah lama tak buat...Kebetulan semalam best friend hubby datang rumah,jadi ambillah kesempatanla masak nasi nih... Kali nih buat kari udang,ayam masak merah,orang kelantan panggil ayam goreng pedas, burung puyuh goreng dan acar mentah (timun).Tak de pencuci mulut istimewa sebab tetamu mengejut,cuma buah tembikai je..
Minggu lepas mak ader kirim 2 sikat pisang awak,jadi mariam buat kerepek pisang dan pisang goreng je.. Pisang awak nih tak ader biji, dalam 2 sikat tu mariam cuma jumpa sebutir je biji dia.
Roti john pulak buat dinner,lebihan inti buat mini murtabak paratha...senang kijer...
Kali nih resepi nasi hujan panas tu tak tak ader ye...sebab dah biasa orang buat.Cuma sedikit tips dari my lovely mum,nasi tuh kalau nak warna nasi sebiji-sebiji bila letak pewarna,jangan letak dekat-dekat,dan satu lagi bila nasi dah masak jangan terus digaul, tunggu dalam 10-15 minit dulu supaya warna tu tak bercampur..



Code:
Jasmeen- Jemput makan kak meen.. Samala dengan anak mariam...pantang nampak telur mesti nak...yang haru tu dia makan yg kuning je...yg putih tu maknye ler nak kena perabih....

Zai- Jemput makan kak zai...wahhh..sekarang nih dapat baca petua2 free..tq kak...

Zaiy- kak zaiy...tak de terkezuttt cam terkezuttt monkey tuh.. husben ckp pon dah tengah mlm...kiranye masak aper yg ader dlm peti je la... kalu kak zaiy nak mai,seminggu mariam dah list down aper nak masak...

Nur- aaaa...kak nur kena bawak payung,nnt kena hujan pana demam pulak..hihihihi
kerepek2 cam nih mmg mariam minat sangat...

Shima- Waalaikumsalam....masyukk ye..hahahhaa tak de lumanyan sangat pon...biasa2 je...
suam2 kuku gituh..

Bungamekar- Biasa kat tempat kenduri orang masak nasi ni kan kak...

Nurul-jemput makan kakek ku..

Watie- Stop...makan sampai konyanggg.....go..hahahaha

Ieda- betul tuh kak ieda..jangan main hujan panas nanti demam....makan nasi hujan nanti konyanggg..hahahha

Jeff- sesuai tuk polis traffic makan...

Zai- tak dela ranjin sangat pon kak zai..biasa2 je.. air tangan kak zai lagi mablessss...

Azue- aaa...time org kawin nasi nih famestttt.. nasi package...

Unnamed-tip pasang lampu supaya lampu tu tak rosak...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net