siti's FotoPage

By: siti mariam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 4-Feb-2009 22:45 Email | Share | Bookmark
Family Gathering- Bukit Merah (24/1/2009-26/1/2009)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
N3 kali nih bukan menu2... Kali nih pasal family gathering dekat bukit merah masa chinese new year hari tuh...Nak citer la serba skit pasal percutian kami kali nih.. Kalu malahh nak bace tgk gambar je lah ye...Kali nih nak merapu panjang skit
Gathering kali nih cuma ader 6 keluarga (31 orang) je yang dapat hadir,sepatutnya 9 keluarga.Ma,Abah dan adik2 ku yang 2 orang itu tak dapat datang sebab ma, abah keje.Kesian adik2ku . Mak cik dekat Kuantan dan Johor jugak tak dapat datang.
Makcik-makcik dan pakcik-pakcik serta kakak bertolak pagi lagih,maklumlah raya cina kan,jalan jam.Diaorang semua sampai lebih kurang pukul 4 petang.Pukul 4 petang kami pun bertolakla dari rumah,maklumla tempat tu lebih kurang 40 minit je dari rumah.... bak kata orang...orang yang lambat sampai orang yang dok dekat
Seronok dapat jumpa ramai2 macam tuh, 2 biji apartment disewa.Senang sewa apartment sebab kami angkut periuk belanga dari rumah untuk masak2 kat situ...Mariam cuma bawak kek batik,murtabak dan kuih lapis yang agak terlembut tuh, timer2 nih la dia buat perangaiii.. ...minta maapp ye makcik2 ku.. Banyakla makanan2 yang ader Rasanya dah banyak dah tulis nih...okla kiter layan je la gambor2 kat bawah tuh....layannnnnn...



Sampai je,malam tu buat bbq...macam-macam adaaa...lamb,chiken,prawn,sosage



Ni aktiviti untuk mak bapakkk...bowling kelapa Kami dapat tmpt ke-3...Hadiah ditaja oleh makcik ku itu..Cik tie.... Banyak oooo cik tie bagi hadiah,sori ye cik tie lupe nk ambik gambor... Tempat pertama cik ya dan ayah ma menang...next time kamila yang akan ambik alih tmpt tuh...



Ni aktiviti untuk kanak2...ramai yang main ngelat...termasukla anak ku ituhhhh.. ....
Aktiviti remaja gambor tak ader...sbb mariam rakam videooo.. minta maap ye adik2 ku..




Ni tengah tunggu-menunggu untuk ke water park...



Sebelum masuk ader ulorrr sawa batik kat pintu masuk...hubby dan adik pon posingla dengan ulor tuh...mama dengan syafiy takot..ala...papa macamla berani sangat,setakat cuit2 macam tuh Tingat kat cobra yang hubby beli masa kat sana dulu,suka sangat letak benda tuh dalam peti ais,sampai jadi keras ular tuh...nih gara2 nak dengar suara mariam pekik la ...satu apartment boleh dengorrr.. Lagi satu letak depan pintu bilik air,kuar2 je terus melompat...



Nenek-nenek mude bergamborr dengan syafiy dan sidqiy...



Adik dan abang seronok dapat main air...sampai kecut2 kulit..



Aktiviti pembahagian hadiah... hadiah ditaja oleh cik tie dan cik nor



Ni dekat kedai makan di taiping...sesat oooooo,mak2 budak dah bengang dan ajak balik,tapi tak diendahkan.... last2 makan tempat yang dok pusing 4-5 kali tuh jugak
nasib baik adikku zainab ader dalam kete,diala yang dok bercerita kisah2 lawak ma dan abah... ,takla rasa boring....adikku itu kalu bab2 citer no 1...abah ckp dia tuh penglipulara...




Ni gambor syafiy angkut ultraman...nenek2 dengan atuk2 ckp kalu macam nih tak cukup seatbelt nih untuk ultraman sebelum balik kaum bapa menyapu dan mengemop...
Sebenarnya nak letak gambor yang ambik ramai2...tp pakcik tak send lagi..nnt kalau dah ada mariam letak


Quote:
Zai kulim- aaaa...best kak zai sbb dapat kumpul ramai2

Kak nurul- best kak nurul sbb sekali sekala dapat kumpul ramai2...biasala kak,yang plan tak jadi...mariam pun plan cuti kali nih nk ke lain...tp ke lain...

Zaiy- tuan rumahhhh...

Alang- best alang dapat kumpul ramai2... betul...betul..betul...tempat makan tu kat balai bomba...dok round 4-5 kali tang tu jugak kami lepak makan... ooooo...tempat alang lepak ye..

Watie- isshhhh...tangan chef tu kebal kak watie...

Jeff- aaaa...betul tu bro jeff..sekali sekala dapat kumpul ramai2 mmg seronok..

Zai- betul tu kak zai..mariam setuju sangat ngan kak zai... eemmmm...tuan rumah

Umieaisyah- mmg pon budak2 seronok kak...mak2 budak lagilah beronok-ronok

Shima- iishhhh...cobra tipu2..kalu yang betul mmg tak dok dalam rumahla jawabnyeee.. my dad tak ikut,tu semua pakcik2 dan makcik2 je... isshhh kalau my dad tau ader yang puji dia mude mesti dia kembang..dahla yang dah kembang... (sorry ye abah... )


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net