siti's FotoPage

By: siti mariam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Feb-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
PUTERI AYU BERSAMA LAICI KANG DAN MEEHOON TOMYAM

 
 
 
Lai..lai..makan laici kang,mee hoon tomyam dan kuih puteri ayu... menu-menu kali ni antara yang dimasak beberapa hari lepas.Jom kiter zazzzz



Teringin nak makan benda nih lama dah..kali nih tak dela 100% lengkap sebab mariam bubuh apa yang kami berdua makan je So apa-apa yang kami tak suke tu abaikanlah... ..Ingat nak buat sikit je...tapi terjadi banyak la pulak...jadi bagila kat jiran tetangga sikit Resepi pon mariam letak apa yang ader dalam mangkuk tu ajeee..

Resepi:

-Kembang semangkuk(rendam hingga kembang,kemudian buang kulit dan bijinye serta urat2 buah.Kemudian masukkan air gula ke dalamnya)
-Buah Tar (toddy plum)
-Cendawan putih (snow fungus-direbus seketika)
-Longan kering (rebus bersama gula batu)
-Agar-agar (merah dan hijau)
-Cincau manis
-Laici
-Longan
-Barli (rebus bersama gula batu)
-Kurma merah (rebus bersama gula batu)
-Ceri merah
-Nata de coco
-Halwa kundur



Mee nih buat untuk dinner.Syafiy suka sangat makan

Resepi:

-Mee hoon
-Tomyam (perencah)
-3 Bawang merah (tumbuk)
-2 Bawang putih (tumbuk)
-2 batang Serai (ketuk)
-2-3 helai Daun limau purut (koyakkan)
-Udang dan sotong
-Jagung muda
-Bunga kubis
-Tomato
-Lobak merah
-2 sudu makan Susu cair (option)
-Cili api
-Daun ketumbar (hiasan)

Cara-cara:

-Tumis bawang merah dan putih kemudian masukkan air dan perencah tom yam
-Masukkan serai,tunggu hingga mendidih kemudian masukkan sotong.Sotong masak, masukkan sayur-sayuran kecuali tomato.Bila semua dah masak kemudian masukkan udang,garam gula dan tomato.Bila udang dah masak bolehla dihidangkan dengan meehoon...



Puteri ayu ni kuih fabrettt... Happy sangat lepas buat kuih puteri ayu nih sebab first trial menjadi ...memang lembut dan gebusss Dah lama dok pendam rasa nak buat kuih nih,hari tu masa balik kelantan pergi pasar dengan adik,tiba-tiba jumpa acuan nih...so aper lagih rembat jelah satu bungkus Lepas buat kuih nih terus call adik (Aminah) cakap kat dia kuih nih dah jadi,tak sama macam kami beli kat pasar hari tuh kerassss
Tapi yang tak berapa syoknye kelapa tuh tak putih,sebab dah tingin sangat nak buat,jadi pakai je lah kelapa yang ader... Biasanya kalu masak-masak nih kiter dengar orang buat satu adunan...separuh adunan..suku adunan...tapi mariam buat 1/5 dari adunan tuh...bolehla dalam 12 bijik... Maklumla mariam makan dengan anak je sebab cik abang tak makan..




Resepi (MyResepi:Rossitamz)

Bahan-bahan
( 40 biji (bergantung pada saiz acuan) )

-5 biji telur (saiz kecil)
-250gm tepung gandum
-300gm gula
-2 camca teh ovallate
-1 camca teh baking powder
-250ml santan
-Pewarna hijau
-2 camca teh paste pandan (ganti dengan daun pandan)
-Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi)

Cara-cara

- Panaskan kukusan.
-Pukul telur, gula dan ovallatte hingga kembang dan gebu.
-Masukkan santan, tepung gandum, baking powder, paste pandan dan pewarna. Kacau lagi hingga sebati.
-Sapu sedikit minyak pada acuan. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
-Masukkan adunan dan kukus selama lebih kurang 5 minit.
-Setelah dikeluarkan dari kukusan, tunggu hingga sejuk sikit supaya senang dikeluarkan dari acuan.

Quote:
Nurul- Kak nurul jom makan... pissttt..kak nurul,udang tu sekor pon mariam tak makan sebab anak mariam ni asyik dok mintak "mama nak prawn.." mama dia makan kepala je lah...hehhee
(ooooo...kak jasmeen bagi...baiknye kakak kiter tu ye kak nurul... )

Zaiy- kalu kak zaiy dok dekat2 ngan umah,mariam pergi hantar...betul nih ....sbb nak buat skit,tp jadi banyak ...ye ke akak pun suka yg bersup ye..mariam sebenarnye kureng skit...tp hubby pulak kalu makan x de kuah dia tak suka,hubby suke sangat yang berkuah...biasala kan kak zaiy....mesti ader contra...

Jeff- jom makan bro..

Madiha- nasib baik kak madiha tak terliur kuih tuh...sbb mariam buat sikit je... kalu laici kang tu mmg banyakla ..kalu akak dok dekat2 ngan rumah mariam nih...mmg mariam dah ketuk pintu umah akak...

Kak Zai- iiissshhh...takdela mengancam sangat pon kak zai...biasa2 aje.. aaaaa...mariam pon suke makan yang sejuk..kalu yang panas tu kureng skit,tambah2 lagi dok summer sekarang nih..kuih tu first time buat,baru2 belajo je kak zai...Alhamdulillah mmg puas hati ..kena timer kasih kat tuan punye resepi ..

Nur- Kak nur pon suke makan yg bersup2 ye ...laici kang tu sedap gak makan time2 summer sekarang issshhh...kalu kak nur dok dekat apa salahnye mariam antor semangkuk untu akak...

Cik tie-Aaaa....yam dh tgk kuih yg cik tie buat,mmg cantik...kalu ader kelapa putih mmg lagi syok....colour pon cantik ...samala cik tie,kt umah nih pon kukusan cenonet je,tp tak pela sbb x ramai,cik tie kena cari yg besor2 buleh wat bebanya acuan pon dh banyakkkk...
bahan2 laici kang tu yam beli kat mana2 supermarket pon ader...kt bhg2 paket2 dan ader yg dekat timbang2 brg2 kering..buah tar tu kt sini dlm tin je...kalu kt kelate buleh dpt yd freshhh...tu lg ranguppp yg tu yg best tuhhh..halwa kundur dan cendawan putih tu dalam peket pun ader,atau timbang.. Aaaaa...glemerrrr cik ya ngan syahin...syafiy suke tgk nenek ya dia..
Yam dah tahu mcm mana nak buat mini murtabak...hehehe..

Umieaisyah- mmg sodap kak aisyah makan time2 summer nih...Tak pe kak buat 2-3 jenis pon boleh bubuh banyak2..kalu kat kedai dia buh banyak gakkk...tp banyaknye ais jela..
jemput2 tambah mee...bermangkuk2 pon tak pe...






Tuesday, 17-Feb-2009 00:08 Email | Share | | Bookmark
TAG DAN IKAN

 
 
 
View all 4 photos...
Diadaptasi dari paru goreng berlada majalah rasa. Ikan keli ni my mum yang bela dekat bendang. Ma sleeping partner je .. Antara ikan kegemaran mariam,tapi kalu masak kepala mesti dipotong sebab tak suke tengok kepala dia yang macam si yang menjala tuh



Resepi. (Majalah Rasa Disember 2008)

Bahan-bahan:

-Ikan keli 2 ekor
-1/2 sudu the serbuk kunyit
-300 ml minyak masak
-1 sudu the belacan (mariam tak letak)
-4 sudu besar cili kering (kisar)
-2 sudu besar sos tiram
-Garam
-Gula
-1 biji bawang besar-dihiris bulat
-1 keping asam

Bahan kisar:

-5 biji cili kering (mariam buang biji)
-3 ulas bawang merah
-2 ulas bawang putih
-3 cm halia

Cara-cara
-Ikan dibersihkan dan digaul dengan serbuk kunyit dan sos tiram.Perap seketika (saya perap 15 minit je)
-Goreng hingga masak dan ketepikan.
-Tumis bahan kisar hingga masak,kemudian masuk garam,gula,asam dan bawang besar.
-Kemudian masukkan ikan atau terus curah sambal ke atas ikan.




RESEPI (Ma)

Bahan-bahan:

-2 batang serai
-2 cm halia
-3-4 ulas bawang merah
-2 ulas bawang putih
-3 biji badam
-1 sudu kecil kas-kas
-Garam
-Gula
-Santan
-3 sudu besar cili kering kisar (mariam tak letak,kalau nak kuah merah boleh la letak)

Cara-cara:

-Kisar serai,bawang putih,bawang merah,badam,halia.
-Kemudian masukkan di dalam periuk dan kacau hingga naik bau.kemudian masukkan santan dan kas-kas,diikuti garam dan gula.Kacau sehingga kuah pekat.
-Bolehla dicurah di atas ikan yang telah dibakar.


Ni tag dari Kak Zaiy Dubai…Terima kasih ye akak,cayanggg akak …Tahniah Kak Zaiy, semoga Allah S.W.T permudahkan segala urusan akak

::Rules::
Go to your photos folder in your computer.Go to the 6th folder of photos.Go to the 6th picture in that folder.Put the picture on your blog and description of it.Invite six friends to join the challenge.Link them in your blog and let them know they have been challenged.



-Gambar nih dari folder SYAFIY&SIDQIY 2007
-Masa nih mariam dalam pantang,baru 5 hari… first day puasa.
-Si abang sedang tunggu si adik tido…





Nila gambar tuan rumahnye...

Quote:
Jasmeen- Tomeyyy...hahhahhaa biasa2 je kak meen.. sama la kak,mariam pon suke makan bakar cicah air asam... kali nih tukor menu kejap..

Madiha- biasa2 je la kak madiha..tak tomeyy mana pon.. mariam pon bile masuk 20an je baru belajo makan ikan2 macam nih..tak semua jugak boleh makan.. macam ikan patin dan belut tak penah lagi rasa.... .Mak mariam pon jarang beli ikan2 macam nih

Nurul- tuan tanah tak le tomei sangat kak nurul..biasa2 je... selalu letak gambor menu2 je sebab gambor sendiri malu nak letak...heheheh

Zaiy- jangan puji lobih2 kak zaiy...nanti kombang macam kombang semangkok tu karang... biasa2 je kak zaiy memang pon kalu kat kedai mariam pon tutup sebelah mata je..buat2 tak nampak,ataupun patahkan terus kepalanye... isi dia lembut dan lomak2 gituh... Kalu mariam beli kat kedai,mariam suh dia siang dan potong kepala sekali..balik cuma cuci perut dan basuh dengan asam je lah...

Zai- biasa2 je kak zai..tak tomeyy mana pon... betul tu kak,kalu kiter sorang je makan memang malas nak masak..tapi kalu kiter tak makan tapi anak2 dan hubby makan kiter mesti masak kan kak..

Jeff- aaaa..jawab tag sambil selit ikan..hehehe...sebab dah lama x update pasal makan2 nih..hehehe

Sitione- mariam dulu pon tak minat makan ikan mcm nih...bila makin tua nih baru belaja makan ikan2 macam nih...




Wednesday, 11-Feb-2009 03:16 Email | Share | | Bookmark
Ubi Kayu Dari Kampung...

 
 
 


Kali ni pasal ubi kayu yang diambil kat tepi rumah di kampung.. Cuti Thaipusam hari tu balik kampung kelantan...Seperti biasa banyak lauk pauk dan makanan yang ma bagi,peti aisku yang kosong itu jadi melimpah ruah sampai tak muat nak isi semua makanan tuh.. ni stok untuk 3 bulan mesti tak caya kan...betulllll.... okla kiter abaikan semua tuh... ubi tu buat kerepek sebab cik hubby dengan syafiy suka makan ,kalau buat benda lain mariam sorang je la yang kena pulun ubi nih sedap bangattt,walaupun sebesar peha tapi isinya tetap halus dan tak berkayu...senang je parut..rebus pon sekejap je empuk..

Resepi

-Cili kering (kisar)
-Gula melaka
-Gula
-Garam

Cara-cara

-Tumis cili hingga masak,kemudian masukkan gula melaka,gula dan sedikit garam.
-Bila dah kering barula masukkan ubi yang telah digoreng kemudian gaul hingga rata.



Ni sebenarnya nak try acuan yang makcik (cik tie) bagi masa family gathering hari tu...salah satu acuannya inilah...ader banyak lagih acuan yang dapat... memang senang sangat guna acuan getah nih..tak payah nak letak minyak atau tepung,senang je kuih tertanggal...memang bessttt



Ni untuk tatapan kak umieaisyah dengan shima...nilah handbag dengan wallet nyeee...

Quote:
Untuk kak zaiy dan kak zai... kalau akak nak tau yang mana satu tuan punye diri inihhh..salah satunya yang tengah main bowling kelapa tuhh (baju colour merah)
lagih satu di sebalik ais kacang tuh (baju colour biru)
jelas tak...


Quote:
Madiha- sama la kiter kak...kerepek2 kamponggg ni mariam suke sangat..kalu yang moden cam iklan dlm tv tu mmg kurengggg... tuan diri kalu tgk ngan mata kasar mmg tak berapa nampak ...InsyaAllah nnt mariam boh gamborrr besar skit..

Zaiy- samela kak zaiy,family kt sini pon suke bangett... beg tu memang boleh boh banyak duit...tp tuan punye beg tak berapa berduit ...jadi isi pampers anak je la kak zaiy,takut kes2 kecemasan kak zaiy,acuan tu banyak jenis...macam2 adaaaa... mmg sonang kijer guna benda tuh...
pasal tuan umah tu kak zaiy topongg betul2 ye..

Nurul- mai la makan kak nurul... diah bday kak nurul....

Cik tie- ooooo...tuan punye pon tak test lg ye.. dapat bag cap lembu made in germany je...cik tie cap ayam pon made in parissssss setahun 4 kali tuhhhh..ma cakap cik tie sebulan gores byk tuhhh,dekat 2 bulan gaji sayutiy tuh tak pe aaa bulan2 ayah nie masyukkk puluh2 libuuu bilerla sayutiy nak masyukkk cam tuh
raye hari tu byk gak wat ketupat ngan rendang k.umi tak balik pon ,mak dia ader kat sana.
tula skrg nih nak kena semai minat bersosial sbb dh kena attackkk ngan abah banyak kali dah choppinggg tu kena tunggu cik abg cayanggg masyukkk byk2 duluhhh...

Jasmeen- aaaa...best guna silicone tuh senang kijer kan kak meen... topong jangan tak topong... tuan punye diri mmg sengaja x nk mengsyor off kan diri... nanti next n3 mariam display gambor besooor skit untuk tatapan kak meen ye....pas tgk gambor tu jangan 'jatuh cinta' pulak ye kak meen...

Umi-mmg pong sedak balik...rugi ooooo tak balik tak sempat nak makan pucuk ubi tuh,petang kejadian hok yea citer tu mmg nok gi ambik,tp kita orong dok kalut kupas kelapa muda...ingat nak buat coconut shake,tp tak sempat sebab malam tu nak gi rumah cik nab,lagi pon ais krim dah abissss... so minum cam tu je lah


Wednesday, 4-Feb-2009 22:45 Email | Share | | Bookmark
Family Gathering- Bukit Merah (24/1/2009-26/1/2009)

 
 
 
View all 10 photos...
N3 kali nih bukan menu2... Kali nih pasal family gathering dekat bukit merah masa chinese new year hari tuh...Nak citer la serba skit pasal percutian kami kali nih.. Kalu malahh nak bace tgk gambar je lah ye...Kali nih nak merapu panjang skit
Gathering kali nih cuma ader 6 keluarga (31 orang) je yang dapat hadir,sepatutnya 9 keluarga.Ma,Abah dan adik2 ku yang 2 orang itu tak dapat datang sebab ma, abah keje.Kesian adik2ku . Mak cik dekat Kuantan dan Johor jugak tak dapat datang.
Makcik-makcik dan pakcik-pakcik serta kakak bertolak pagi lagih,maklumlah raya cina kan,jalan jam.Diaorang semua sampai lebih kurang pukul 4 petang.Pukul 4 petang kami pun bertolakla dari rumah,maklumla tempat tu lebih kurang 40 minit je dari rumah.... bak kata orang...orang yang lambat sampai orang yang dok dekat
Seronok dapat jumpa ramai2 macam tuh, 2 biji apartment disewa.Senang sewa apartment sebab kami angkut periuk belanga dari rumah untuk masak2 kat situ...Mariam cuma bawak kek batik,murtabak dan kuih lapis yang agak terlembut tuh, timer2 nih la dia buat perangaiii.. ...minta maapp ye makcik2 ku.. Banyakla makanan2 yang ader Rasanya dah banyak dah tulis nih...okla kiter layan je la gambor2 kat bawah tuh....layannnnnn...



Sampai je,malam tu buat bbq...macam-macam adaaa...lamb,chiken,prawn,sosage



Ni aktiviti untuk mak bapakkk...bowling kelapa Kami dapat tmpt ke-3...Hadiah ditaja oleh makcik ku itu..Cik tie.... Banyak oooo cik tie bagi hadiah,sori ye cik tie lupe nk ambik gambor... Tempat pertama cik ya dan ayah ma menang...next time kamila yang akan ambik alih tmpt tuh...



Ni aktiviti untuk kanak2...ramai yang main ngelat...termasukla anak ku ituhhhh.. ....
Aktiviti remaja gambor tak ader...sbb mariam rakam videooo.. minta maap ye adik2 ku..




Ni tengah tunggu-menunggu untuk ke water park...



Sebelum masuk ader ulorrr sawa batik kat pintu masuk...hubby dan adik pon posingla dengan ulor tuh...mama dengan syafiy takot..ala...papa macamla berani sangat,setakat cuit2 macam tuh Tingat kat cobra yang hubby beli masa kat sana dulu,suka sangat letak benda tuh dalam peti ais,sampai jadi keras ular tuh...nih gara2 nak dengar suara mariam pekik la ...satu apartment boleh dengorrr.. Lagi satu letak depan pintu bilik air,kuar2 je terus melompat...



Nenek-nenek mude bergamborr dengan syafiy dan sidqiy...



Adik dan abang seronok dapat main air...sampai kecut2 kulit..



Aktiviti pembahagian hadiah... hadiah ditaja oleh cik tie dan cik nor



Ni dekat kedai makan di taiping...sesat oooooo,mak2 budak dah bengang dan ajak balik,tapi tak diendahkan.... last2 makan tempat yang dok pusing 4-5 kali tuh jugak
nasib baik adikku zainab ader dalam kete,diala yang dok bercerita kisah2 lawak ma dan abah... ,takla rasa boring....adikku itu kalu bab2 citer no 1...abah ckp dia tuh penglipulara...




Ni gambor syafiy angkut ultraman...nenek2 dengan atuk2 ckp kalu macam nih tak cukup seatbelt nih untuk ultraman sebelum balik kaum bapa menyapu dan mengemop...
Sebenarnya nak letak gambor yang ambik ramai2...tp pakcik tak send lagi..nnt kalau dah ada mariam letak


Quote:
Zai kulim- aaaa...best kak zai sbb dapat kumpul ramai2

Kak nurul- best kak nurul sbb sekali sekala dapat kumpul ramai2...biasala kak,yang plan tak jadi...mariam pun plan cuti kali nih nk ke lain...tp ke lain...

Zaiy- tuan rumahhhh...

Alang- best alang dapat kumpul ramai2... betul...betul..betul...tempat makan tu kat balai bomba...dok round 4-5 kali tang tu jugak kami lepak makan... ooooo...tempat alang lepak ye..

Watie- isshhhh...tangan chef tu kebal kak watie...

Jeff- aaaa...betul tu bro jeff..sekali sekala dapat kumpul ramai2 mmg seronok..

Zai- betul tu kak zai..mariam setuju sangat ngan kak zai... eemmmm...tuan rumah

Umieaisyah- mmg pon budak2 seronok kak...mak2 budak lagilah beronok-ronok

Shima- iishhhh...cobra tipu2..kalu yang betul mmg tak dok dalam rumahla jawabnyeee.. my dad tak ikut,tu semua pakcik2 dan makcik2 je... isshhh kalau my dad tau ader yang puji dia mude mesti dia kembang..dahla yang dah kembang... (sorry ye abah... )


Sunday, 1-Feb-2009 22:34 Email | Share | | Bookmark
26 years old and tag....hohohooo

 
 


Dah 26 tahun dah usiaku....Makin berumur,hopefully dapat mantain keayuan...hahahahhaha
Tak ader masak2 yang special...tengah hari cuma bakar sotong dan masak ayam je..petang tu kuar pegi rumah makcik dan angkut sekali kek birthday yang ala-ala kek birthday untuk kanak-kanak tuh... Kek tu posing dengan maskot M&M yang ayah Nie bagi untuk Syafiy dan Sidqiy....
Pas solat maghrib berjemaah kat rumah dia kami pon berangkat makan ikan bakar kat kawasan Anwar Ibrahim...
Hadiah birthday dari ma tahun ni handbag Ma cakap tahun ni semua dapat hadiah tuh...Sayanggggg ma,terima kasih ye ma...



Peraturan nya:-

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda. -
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda - dari Kak Zai-Dapur Impian dan rumah Umieaisyah timer kasehh bebanyak ye akak2 ku...
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

Rasa macam malu la pulok nak tulis pasal fakta diri sendiri...ni first time tulis pasal hobi sendiri nih...apa2 pon untuk akak-akak ku itu zazzzzzzzzzz......

1.First sekali jenis TAK suka shopping,ader ke pompuan tak suke shopping???kalu ader mariam tergolong dari kalangan tula..

2.Suka memasak dan mencuba resepi baru,walaupon kengkadang sedekah kat mat bin je..

3.Kalau try resepi baru,kena pastikan benda tu sedap dan jadi baru bagi husben makan....kalu tak kena pulun sorang2 jela..

4.Kalu keje rumah nih, paling tak suka sapu sampah,sejak dari kawin husben yang ambik tugas tu,kengkadang je mariam buat....tapi benda yang suke vacum rumah...2 hari sekali mesti vacum satu rumah...ni yang buat bil letrik boleh melambung nih

5.Keja rumah yang paling suke sesangat basuh daporrr...Syok dapat main dengan air...heheheh..

6.Peti ais aderlah harta yang paling cayanggg....tak suke kalu ader yang kerap sangat bukak benda alah tuh..terutama sekali syafiy,suke sangat bukak peti ais,mama dia pun mulala kuar taringgg

7.Makanan yang paling suke sambal tumis ikan tongkol putih....perrrhhhhh kalu dapat makan mesti bertambah2 nasi nih

8.Tak suke bersosial...entahla kenapa....

9.Tak suke cakap banyak,dan jenis tak pandai nak mula berbicara dengan orang yang baru kenal...tapi biler dah kenal okla...

10.Tak suka membebel dan kena bebellll.... dan paling tak suke dengar orang membebel, walaupun benda tuh bukan ditujukan untuk diriku inih...


Rasanya kengkawan lain lain dah ramai yang dapat tag nih...so tak payahla mariam send ye..tapi sape2 yang belum sile jangan malu2 ambik ye...


Quote:
Zaiy-hehehe....mude lagi ke kak ziay... kalu akak dok dekat boleh gak ambik kontrak basuh dapor kak zaiy... dapor rumah yang mariam dok nih lantai dia cepat nampak kotor...tambah2 lagi tuan dia nih rajin main air...

Amal- terima kasih kak amal...Alhamdulillah mak akak dah sembuh...

Jasmeen- menantu pilihan... kak meen,tu tak boleh nak komen lebih2,sbb mariam menantu sulung...yang kedua tu lelaki...hehehehe

K.Umi- terima kasih my lovely sis..pandai sungguh kak dina tulis kad dekat cik yea...ayah tie tak beli kek pon, cik yea buat sendiri...nnt bagi kad tu kat cik yea ok..

Kak Zai- terima kasih kak zai.... isshhhh...tak berapa nk mude la k.zai... mesti kena pergi rumah baru kak zai tuh...

Cik Tie- timer kasih....tula dina dah pandai baca dan tulis dah...ulat buku mcm mama dia... deco ala2 kanak2...maklomla tangan ni keras,x reti ni buat cecantik....nasib baik coklat tuh beli untuk top up banyak... mcm mn cik tie bole tahu psl beg tu nih...oooooo...rahsia dah bocor
apa lagi...cik tie pau la ayah nie...

Jeff- terima kasih bro jeff...

Shariza- hehehhe...terima kasih kak...isshhhh..tak berapa nak ayu la kak...

Umieaisyah- Nak tgh gamborrr...seganla kak aisyah...tp untuk akak mariam sanggup...
duit tak berkepuk pon kak...boleh kira ngan jari je..

Shima-timer kasih... bag ala2 je...bolela nk letak harta karun yg x seberapa tuh...


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net